rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 5.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy súlyos magyar baklövésről ír a nemzetközi sajtó a gyilkos azeri katonatiszt átadása nyomán kirobbant botrány miatt. A tekintélyes brit Economist blogjának szerzője szerint úgy tűnik, hogy a Szafarov-ügyet Orbán Viktor és Szijjártó Péter eszelte ki. Egy orosz lap pedig azt írja, hogy Magyarország lépése új háborút indíthat el Azerbajdzsán és Örményország között. Már csak ez hiányzik nekünk?

Ezzel összefüggő hír, hogy örmények halállal fenyegették meg a budapesti azeri nagykövetség diplomatáit. A Dunakeszi Kinizsi teremfutball-csapata pedig, amelyben Szijjártó is játszik lemondta hétfői pályaavató meccsét egy azeri csapat ellen, politikai provokációtól tartva. Pedig milyen jó kis barátságos meccs lett volna.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy minden korábbinál nagyobbat zuhant a magyar gazdaság versenyképessége egy friss svájci szakmai rangsor alapján. Az unióban már csak négy országot előzünk meg. A Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztérium szerint azonban Magyarország pozíciójának változása azt jelzi, hogy az elmúlt két év pénzügyi konszolidációja áldozatokkal járt ugyan, de sikeres volt. Mi lenne, ha kudarccal járt volna ez a pénzügyi konszolidáció? Akkor hányadikok lennénk a rangsorban?

Ezzel egyidőben Varga Mihály tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy nem úszhatjuk meg az IMF-hitelt. Ezt vajon a főnöke is így gondolja?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az MTI tízmillió forintos, szokatlanul nagy anyagi kártérítésre és nyilvános bocsánatkérésre kötelezné Balavány György újságírót a Magyar Nemzet volt munkatársát, aki blogjában az MTI szerint megsértette a cég jóhírnevét. Azt állítva, hogy a közmédia a a szólásszabadság eltörlésére törekszik. A vélemény már nem szabad?

És végül beszéljük meg, hogy roma önvédelmi gárda alakul Pécsett. Van még visszaút a gárdázásból?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!