rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. augusztus 29.Bolgár György kérdései 2012. augusztus 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Unió Bizottsága szerint továbbra is aggodalomra ad okot a sajtószabadság és benne a Klubrádió helyzete Magyarországon. Ezt közölte a Népszabadsággal a bizottság egyik szóvivője. A médiatanács rögtön sértődötten reagált, hogy rájuk miért nem kíváncsi az unió. Na vajon miért?

Következő témánk, hogy visszakozott az Új Színház vezetése, és mégsem mutatja be az antiszemita Csurka-darabot. A főrendező szerint nem azért, mert Fischer Ádám karmester nemzetközi aláírásgyűjtést helyezett kilátásba, hanem mert a fenntartó főváros főpolgármestere Tarlós István szintén nem helyeselte a bemutatót.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy első fokon pert nyert a Hírtévé ellen Gyurcsány Ferenc, mert a tévé alaptalanul állította, hogy főiskolai szakdolgozata plágium volt?

Mi a véleményük aztán arról, hogy a belügyminiszter levélben figyelmeztette a polgármestereket, nehogy elmaradjanak az iskolákban a megnövelt számú testnevelésórák. De mi köze ehhez a belügyminiszternek?

És végül beszéljük meg, hogy lemondott tisztségéről a jövő nemzedékekért és a környezet védelméért felelős ombudsmanhelyettes, mert munkája lehetetlenné vált. Lassan felmorzsolódik az egész ombudsmani rendszer?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!