rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. augusztus 28.Bolgár György kérdései 2012. augusztus 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy kamatot csökkentett a nemzeti bank, a Monetáris Tanácsban minden jel szerint alul maradt Simor András elnök, viszont azonnal gyengülni kezdett a forint. Játék a tűzzel? Vagy az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja?

Másik témánk, hogy három-négyszáz milliárd forintot is elkölthet a kormány az E.ON nevű német energiacég megvásárlására, illetve államosítására, miután Orbán Viktor azt találta ki, hogy nonprofit vállalkozásban kellene működtetnie a közműszolgáltatásokat. Ki fizeti a révészt és miből?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy furcsa körülmények között, de kiszabadult Szíriában három volt magyar rendőr, akiről nem tudjuk mit csinált a polgárháború kellős közepén? Meg fogjuk tudni?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy több száz rendőr futott lyukra Csókakőn, ahol értesülésük szerint gárdaavató lett volna. De ehelyett Dunaföldváron volt, rendőri közbelépés nélkül. Kinek vannak jobb informátorai?

Beszéljük meg aztán, hogy egy svájci neonáci mozgalom az új magyar alaptörvény nemzetfogalmát tartja követendőnek. A Haza mozgalom, amely parlamenten kívüli szerveződés Svájcban, elutasítja a több nyelvű országot, és önállóságot követel a német, a francia és az olasz területeknek. A mozgalom a nemzetet a faji azonosság alapján határozza meg. A svájci neonácik szerint a magyar alaptörvény szellemiségét nem is annyira a jobbközép koalíció, hanem a Jobbik képviselné leginkább, ugyanis a Jobbik az európai nemzeti megújulást képviselő nyilaskeresztesek eszmeiségéből táplálkozik, pozitívan emeli ki a svájci szervezet az árpádsávos zászlót amely a nyilasok számára valódi magyarságot jelentette. Svájcból mindez ilyen világosan látszik?

És végül az MSZP Szabadsajtó Alapítványa megvenné a Népszabadságot. Jó ez a pártnak? És a Népszabadságnak?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!