rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. augusztus 24.



Bolgár György kérdései 2012. augusztus 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány szerint nem lehet jogszerűen megakadályozni a feloszlatott gárdisták Hősök terén tartott megemlékezését, ugyanakkor minden eszközzel megvédik a plurális demokráciát minden olyan eszmével vagy cselekedettel szemben, amely a kirekesztésre és a gyűlöletre épül. De vajon van-e, amikor a kétharmados parlamenti többség tehetetlen? Németországban éppen most tiltottak be szélsőjobboldali szervezeteket demokráciaellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus miatt.

Következő témánk, hogy a Fidesz még 37:31-re vezet az MSZP-vel szemben, az Ipsos közvéleménykutatása szerint. Hogy lehet, hogy a biztos pártválasztók körében még mindig többen bíznak a Fideszben, mivel győzi meg őket Orbán Viktor?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy kilyukadt a gyógyszerkassza, és vagy gyorsan be kell tömni hetvenmilliárd forinttal, vagy a gyógyszerek árát kell emelni? Az utolsó pillanatban majd megint odaadják a pénzt? De akkor meg mit ért az eddigi keménykedés?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy negyvenmilliárd forintos Coca Cola-beruházásról maradt le az ország a kormány multiellenes politikája miatt? Legalábbis ezt írta a Napi Gazdaság. És már csak szépségtapasz volt a kudarcon, hogy Orbán Viktor néhány hete stratégiai együttműködést ígért a cégnek. Mi lesz itt a stratégia?

És végül beszéljük meg, hogy váratlan fordulattal Tarlós István főpolgármester sem akarja, hogy az Új Színház bemutassa Csurka antiszemita darabját? Ki lesz az erősebb?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!