rss      tw      fb
Keres

Két fiatal a Károli Gáspár Református Egyetemről

(Szabó Gábor és Takács Krisztián - Jobbik)

Két fiatal jobbikos képviselőjelölt keltette fel az érdeklődésemet az utóbbi napokban, leginkább azért, mert kitűnt, hogy mindkettő a Károli Gáspár Református Egyetemre járt, illetve jár. Mindketten jól ismertek nem csak Jobbik-körökben, hanem azon túl is. Szabó Gábor a Jobbik és a Magyar Gárda egyik alapítója, és mivel már a Jobbik megalapítása óta a párt igazgatója, ebben a minőségében elég sokat szerepel a nagyközönség előtt. A másik új csillag, Takács Krisztián, akire akkor figyelt fel a világ, amikor a csurgói időközi választáson az MSZP-s jelölt előtt végzett. Különösen azért volt ez meglepő, mivel egy huszonkét éves diákról van szó, aki addig mindössze a mosonszentmiklósi Jobbikban szorgoskodott (noha önéletrajza szerint már a 2004-es népszavazás felkeltette érdeklődését a politika iránt). Azt tudjuk, hogy a 2006. őszi tüntetések már az utcán találták.

Szabó Gábor korán kezdett érdeklődni politika iránt, ahogy írja, már 14 évesen elkezdett „komolyabban foglalkozni nemzetünk sorskérdéseivel.” Tizenhét évesen megalakítja a József Attila Gimnáziumban a Magyar Ifjúsági Nemzetébresztő Kört (MINK). Kéthetente összejöveteleket tartottak az iskola osztálytermeiben. A MINK úgy működött, mint egy önképzőkör. A negyventagú társaság Szabó Gábort választotta meg a közösség elnökének. Az 1998-as országgyűlési választások kampányában a MINK tagjai szervezett kampánymunkával támogatták a MIÉP-et és az MDF-et. Szabó hamarosan be is lépett a MIÉP XI. kerületi alapszervezetébe. A MINK egyébként kiadott egy havilapot is, Ébredő Nemzedék néven (szerkesztő Novák Előd).

A Károli Gáspár Református Egyetemen került kapcsolatba a Jobboldali Ifjúsági Közösséggel és a Károlin alakult alapszervezet vezetője lett. A Károlin népszerű előadásokat szervezett, ahova jobboldali érzelmű embereket hívtak meg előadónak: Lovas István újságírót, Molnár Tamást, Tóth Gy. Lászlót. Csath Magdolnát, Járai Judit újságírót, Chrudinák Alajost, Csurka Istvánt, Demeter Ervint, Nagy Ferót, sőt a palesztin nagykövetet is. Miközben Szabó Gábor önéletrajzát olvastam, csak arra tudtam gondolni, mennyire nevetséges arról beszélni, hogy a politikának nincs helye az iskolákban. Ha egyszer a valóságban ott van.

Ami pedig a Jobbikon belüli tevékenységét illeti, Szabó 2007-től részt vett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom megszervezésében. Erre különösen büszke: „A magyar nemzet megmaradásáért és felemelkedésért folytatott 15 éves küzdelmem egyik legnagyobb elismerésének tartom számon, hogy egyike lehettem a Magyar Gárda tíz alapítójának.” Szeretnék mindenkit emlékeztetni rá, hogy Szabó Gábor mindössze 29 éves!

Újságcikkek mindig kiemelik, hogy Szabó Gábor mellékesen történész. Állítólag több történelmi és politikai témájú cikket publikált a Kapu című közéleti havilapban, de sajnos ezekhez nem tudtam hozzájutni, mivel a Kapuban megjelent írásokat csak azok olvashatják, akik előfizetnek a kiadványra. Történészi karrierjét felcserélte „nemzeti kereskedelemre.” A Ferencvárosban Szegedi Csanáddal együtt tulajdonolja a Szkíta Hadúr Kft-t, mely „a Turul márkás termékeket (a szkíta ingtől a 'rakamazi turulos baseballsapkáig') gyártja és forgalmazza”.

A Magyar Gárda 2009 augusztusában megjelent a Farkasréti temetőben Vámossy Tibor sírjánál. Vámossy mérnökhallgató volt 1921-ben, amikor a Rongyos Gárda tagjaként részt vett a Prónay Pál és Héjjas Iván által vezetett felkelésben, és ott lelte halálát. Vámossyék jól szituált emberek voltak, és impozáns sírkövet emeltek egyetlen fiuk emlékére. Ezt a mára már omladozó sírkövet fedezte fel a Magyar Gárda. A Rongyos Gárda, amelyről eddig a magyar olvasóközönség nem sokat tudhatott, kezd híressé válni, hiszen a Magyar Gárda úgy néz rá mint történelmi előzményére és példájára. A Jobbik és a Gárda Sopron mellett is rendezett emléknapot. Az ott található képgalérián és videón láthatjuk, hogy miképpen tanítják a 7-8 éves gyerekeket fegyverforgatásra!

A Farkasréti temetőben Kosaras Péter Ákos történész beszélt a Rongyos Gárdáról. Ha valaki nem emlékezne, Kosaras az a történelemtanár, aki SS egyenruhában jelent meg az interneten. A budakeszi katolikus iskola, ahol tanított, el is távolította a tanári karból, de hamarosan igazgató lett egy másik önkormányzati iskolában.

Szabó Gábor is felszólalt a megemlékezésen, és elmondta, hogy gyerekkorában történelmi példaképet keresett magának, és egy nyári kiránduláson „a lobogó pásztortűz mellett egy hátizsákból előkerült ez Horthy-korszakbeli kiadvány fénymásolata, mely a Rongyos Gárda történetét mesélte el.” Ott, a pásztortűz mellett lelte meg Szabó Gábor történelmi példaképét, „s mégpedig nem a könyv egyetlen szereplője, hanem az összes névtelen gárdista személyében.” A Jobbik büszke ezekre az elődökre. „A magyarság újjászervezése érdekében magyarok millióinak kell megismerniük a Rongyos Gárda hősies történetét.”

Takács Krisztián még karrierje elején van, de nagy meglepetést okozott a csornai időközi választásokon. Takács Krisztiánnak sikerült 1190 szavazatot szereznie, és ezzel második helyen végezni a Fidesz jelöltje után. Takács is részt vesz mindenféle gárdista összejövetelen. Az Új Magyar Gárda Mozgalom Wass Albert Zászlóalja múlt év november 20-án „hagyományos adventi keresztet” állított fel. A helyi katolikus plébános szentelte fel a kereszteket, Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő és Takács Krisztián mondott beszédet. Takács maga is tagja az Új Magyar Gárda Mozgalomnak. A rendezvényen a Gárda egyenruhájában jelent meg. Az egyenruha szerinte „a nemzeti ellenállás jelképe.” A Magyar Hírlap egyik fórumozója szerint 6000 ember vett részt a rendezvényen.

Érdemes megnézni a videót, amelyet a Jobbik rábaközi alapszervezetei tettek fel az internetre. Nagyon veszélyes irredenta propaganda ez, amely ha szélesebb körben elterjed, veszélyeztetheti Közép-Európa stabilitását. Takács kampányvideóját is érdemes meghallgatni. Ez a fiatalember mindenkit „földbe akar döngölni.” Már eddig is sikerült nekik földbe döngölni az SZDSZ-t, ezt a magyargyűlölő pártot. Most az MSZP-n van a sor.

A Magyar Szocialista Párt, ha valaki eddig nem tudta volna, az utóbbi „ezer év legkártékonyabb politikai formációja.” Érdekes történelmi tudásról tanúskodnak Takács Krisztián ilyen és hasonló megnyilvánulásai. Érdemes lenne megtudni, hogy mire is tanítják ezeket a diákokat a Károli Gáspár Református Egyetemen.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!