rss      tw      fb
Keres

Olvasói levél

Tisztelt Szerkesztőség!

Ha, már lehetőséget adtak arra, hogy az egyszerű olvasó is eljuttathatja véleményét, élek vele.

Néhány napja volt szerencsém hallgatni a Klubrádióban Schmitt Máriát (a történészt), aki számára a gyűlöletbeszéd, mint olyan, " értelmezhetetlen".

Valóban? Megdöbbentő volt hallgatni ezt az állítólag felkészült történelemszakost, aki így mer már most nyilatkozni. Mi lesz pár hónap múlva?

Lassan 60 éves leszek, de bizony csak úgy 12 évvel ezelőtt jutott tudomásomra, hogy gyűlölnöm, kirekesztenem, megsemmisítenem kell azokat, akikkel nem vagyok azonos nevezőn, más a gondolkodásunk, pártválasztásunk, és hasonlók. Igen, én ezt Orbán úrtól hallottam, hallottuk először. Bárki, bármit próbál ez ügyben eltagadni, a találmány birtokosa O.V.

Ma már egyre többször hallani azt a fidesz taktikát, hogy amit rájuk mondanak, visszafordítják, ha így jobban tetszik „rákenik” az ellenfélre. No, és ha sokat ismételgetik, a balgábbak előbb-utóbb el is hiszik azt. Vagyis a gyűlöletbeszéd Gyurcsánytól és az mszp-től ered. Valóban? Ki is hazudik most ekkorát?

A gyűlölet, az egymásra uszítás mételyét Orbán hintette el kis hazánkban, senki más! Sőt exportálni is képes volt. „Áldásos” tevékenysége folytán bomlott meg a magyar kisebbség egysége Erdélyben is. És most erre az emberre kellene bízni az ország vezetését – mondják hívei, és azok a megvezetettek, akik elhiszik a sokat ismételt hazugságokat.

Tragédia, hogy a józanabb hangok nem, vagy alig jutnak el a tömegekhez, mert elég néhány ocsmány, hazug szófordulat, a „madárka máris berepül a kelepcébe”. Elhisz minden hazug szót, csak az ellenségképet kell egyre jobban kiszínezni, felnagyítani, a józan ész máris nem működik.

Emiatt is fontos , hogy Önök, akik a Galamust írják, minél több fórumon hallassák a hangjukat, hátha még nem késő! Talán így a félrevezettet emberek közül néhányan nem hagyják magukat befolyásolni, és a szavazóurnánál jól döntenek majd.

Üdvözlettel,

Karda Mária