rss      tw      fb
Keres

London 2012 - Afganisztánban visszafogottan lelkesednek az olimpiáért

MTI 2012. augusztus 2., csütörtök 17:20

Kevesebben lelkesednek Afganisztánban az olimpiáért, mint a júniusi labdarúgó Európa-bajnokságért - derült ki a francia hírügynökség kabuli riportjából.

Az AFP szerint az afgánok számára a legnépszerűbb sport, a labdarúgás kontinensversenye érdekfeszítőbb volt, mint most az olimpia. Számos afgán a muzulmán böjti hónappal, a ramadánnal, a főbb versenyek késői kezdésével vagy a kevés televízióval magyarázza az olimpia iránti viszonylag csekély érdeklődést. A lakosság életritmusát meghatározó mindennapi támadások amúgy is háttérbe szorítják a játékokat.

Az olimpiai békeeszménye szinte észrevétlen marad Afganisztánban, annak ellenére, hogy az afgán nemzeti televízió naponta több órán át közvetíti az olimpiát.

Hasonló a helyzet az afgán fővárosban állomásozó francia katonák táborában is. A hadsereg egyik kommunikációs vezetője az AFP-nek azt mondta, hogy a foci Eb iránt sokkal több katona lelkesedett. "Akkor külön esteket rendeztünk az olaszokkal, a németekkel. Most senki sem kérte" - tette hozzá a francia tiszt.