rss      tw      fb
Keres

London 2012 - A kapitány szerint a vegyesúszás a tévedések vígjátéka volt

MTI 2012. július 28., szombat 20:24

Kiss Lászlónak, az úszók szövetségi kapitányának William Shakespeare egyik jeles darabját, a Tévedések vígjátékát juttatta eszébe a nyitónapi magyar kudarc, egészen pontosan Cseh László kiesése 400 m vegyesen.

"Legalább is Laci részéről nagy tévedés volt, amikor úgy ítélte meg, hogy ha Michael Phelspet, akivel egy futamban úszott, utolérte, akkor már nem lehet baj. Pedig dehogynem, ahogyan azt a szomorú példa mutatja - dohogott még órákkal a történtek után is a szakvezető az MTI-nek. - A pillangón összeszedett hátrányát háton, majd mellen ledolgozta, sőt az amerikai klasszisnak még elébe is került, utána azonban ahelyett, hogy a befejező távon, gyorson rátett volna még egy lapáttal, visszavett a tempóból, amiért nagy árat fizetett: míg Phelps még éppen besurrant a legjobb nyolc közé a nyolcadik idővel, addig Laci hét századdal lemaradva az amerikai mögött, csak a kilencedik lett, s kiesett. Nagy kár ezért a tévedésért, amely persze vígság helyett nagyon is elszomorító nekünk, magyaroknak..."

Kiss László szerint ugyanakkor Kis Gergő remekelt 400 m gyorson, aminek jutalmaként simán bejutott az esti döntőbe.

"Országos csúcsához közeli időt repesztett, de hát kellett is, mert különben nem kerül tovább. Odatette magát rendesen, ő úszta a mezőnyben a legjobb utolsó ötven métert kitűnő hajrájának köszönhetően. Kíváncsian várom az esti fellépését."

Nemcsak Kisét, hanem Hosszú Katinkáét is a 400 m vegyes döntőjében.

"Bízom benne, hogy van még tartaléka pillangón és háton is, és a gyors végére is marad ereje. Gyurta Dani is nagyon tetszett, 100 mellen, gyengébbik számában úszott életében először egy percen belül, s ért el új magyar csúcsot. Várom a hasonlóképpen jó folytatást" - mondta a szövetségi kapitány.