rss      tw      fb
Keres

Példátlan: Orbán felszólította a romániai magyarokat, ne vegyenek részt a romániai népszavazáson
Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábját vezető helyettes államtitkár péntek este közleményben adta tudtul az itthoni magyar állampolgároknak, hogy


– a miniszterelnökük, Orbán Viktor péntek este Tusnádfürdőn „határon túli magyar szervezetek vezetőivel egyeztetett a kormányzás eddig eltelt időszakának nemzetpolitikai eredményeiről és a következő két év tennivalóiról”. A megbeszélésen ott volt (Semjén Zsolt és Németh Zsolt mellett) Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Berényi József, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és a szervezet alelnöke, Brenzovics László.

Nem volt ott ezzel szemben a magyar etnikumú román állampolgárok legnagyobb politikai pártja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség egyetlen képviselője sem.

– Orbán Viktor külön megbeszélést is folytatott „a Fidesz stratégiai partnerével”, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetőségével.

– Orbán Viktor és Tőkés László „a román belpolitikai helyzet kapcsán megismételte kiállását Traian Basescu államelnök mellett”.

– Ezért Orbán Viktor és Tőkés László az erdélyi magyarságot a vasárnapi népszavazástól való távolmaradásra szólították fel.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!