rss      tw      fb
Keres

Tudatlan antiszemiták, és művelt uszítóik

Illés Mátyás


Egy Illinois államban működő bírósághoz állítólag 95 holokauszt túlélő rokona keresetet nyújtott be a MÁV ellen, a deportálásokban való aktív részvételért. Én a hírt kétkedve fogadom, de megjegyzem, hogy ha ilyen ügyekre sor kerülhet, akkor az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság légierejét is perelni lehetne, mert nem bombázták az Auschwitzba vezető vasútvonalakat.


fideszfigyelo.blog.hu

A szélsőséges eszméket képviselő Magyar Hírlapban az újnácik hangján publikáló Bayer Zsolt az üggyel kapcsolatban kérdéseket tesz fel Köves Slomónak, a Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, és közli: „nem hagyhatják szó nélkül ezt a szemétséget”. Milyen alapon merészeli ez az alpári stílusban író, cinikus mentalitású alak Köves Slomót kérdőre vonni? Irományában megjegyzi, hogy ha mikrofonokat dugnak a „Fidesz vezetők orra alá, akik minderre úgysem tudnak jó feleletet adni.” Akkor milyen alapon oktatja, faggatja ezt a fiatal, tiszta lelkületű rabbit, akinek semmi köze ehhez a perhez? A válasz egyszerű. Ezzel az antiszemita hangvételű firkálmányával (Vonatrablók) ismét sikerült korbácsolni a zsidóellenes hangulatot. Felháborító az is, hogy a Köves Slomón keresztül leereszkedően azt üzeni, „Önök ennek az országnak a polgárai”. Felhívom a felfuvalkodott, öntelt Bayer „úr” figyelmét, hogy Köves Slomó és a Kárpát-medencében élő zsidóság nemcsak állampolgárok, hanem a nemzet ugyanolyan szerves alkotóelemei, mint bárkik, akik itt élnek, és a magyarsághoz tartozónak érzik és vallják magukat!  (Csak zárójelben: a lelkész úrról nem tudom elképzelni, hogy az adófizetés alól való kibújás érdekében szlovák rendszámmal működtesse gépkocsiját.)

A legszörnyűbb az egészben az, hogy Bayer fércművéhez százával csatolják a moderálatlan hozzászólásokat, amelyeknek legkevesebb kilencven százaléka antiszemita, holokauszttagadó sunyi bejegyzés. Az egyik cinikus Bayer szimpatizáns a Zyklon-B gázzal meggyilkoltakról, mint „gőzfürdőzőkről” tesz említést. Bizonyára, ha bejegyzésének gyalázatával tisztában lenne, térden állva kérne bocsánatot a borzalmak túlélőitől és az elpusztítottak leszármazottaitól. Egy másik primitív „hozzászóló” azt írja: „Ki a f@sz ez a Köves Smolo? Azért tudta az a néhai félre fésült kis bajszos ember, mit-miért akar!” Az embertelen hozzászólásokat a lap munkatársai „tárt karokkal fogadják”! Annak a tömegkommunikációs eszköznek, amelyik ilyen uszító „műveket” és az erre történő embertelen hozzászólásokat közzétesz, nincs helye egy demokratikus országban.


prherald.hu

Az a véleményem, hogy a Széles Gábor tulajdonában működő televízió és a Magyar Hírlap az álmagyar kuruc.info színvonalát is utolérte. Működésüket az ország jövője érdekében azonnal fel kell függeszteni, a folytatást az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásától kellene függővé tenni.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!