rss      tw      fb
Keres

IMF/EU-tárgyalások - Pleschinger: az IMF/EU-delegációval már a konkrét kérdésekről folynak a jövő heti tárgyalások

MTI 2012. július 20., péntek 20:10

A napokban tartott találkozókon szerzett információk után az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket a jövő heti plenáris ülésre - mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára péntek este az MTI-nek, miután az IMF/EU-delegációval tárgyalt a minisztériumban.

Az államtitkár közölte: a pénteki tárgyaláson érződött, hogy az igen jól felkészült IMF/EU-delegáció az e heti találkozókon további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről, amikor a delegáció tagjai konzultáltak többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a főváros, valamint kereskedelmi bankok vezetőivel.

A pénteki tárgyaláson az látszott, hogy IMF/EU-delegáció a lebonyolított 20-30 találkozó után tovább finomítja a felkészülés során szerzett képet - magyarázta Pleschinger Gyula. Hozzátette: várhatóan a jövő heti plenáris ülésen az EU/IMF-delegáció átadja azokat a konkrét kérdéseket, amelyekre részletes választ vár a magyar kormánytól.

Az MTI információi szerint az EU/IMF-delegáció péntek kora este találkozott Surányi Györggyel, az MNB korábbi elnökével, az Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetőjével.