rss      tw      fb
Keres

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten a nándorfehérvári diadal emléknapján

MTI 2012. július 20., péntek 19:26

Forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap Budapesten a nándorfehérvári diadal emléknapjának eseményei miatt, több BKV-járat menetrendje is módosul - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Az ünnepség miatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajózási zárlatot rendelt el 8.30 és 10.15 között a Csepel-sziget és a Lánchíd közötti, 10.15 és 11 óra között pedig a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszra, valamint fél négytől lezárják az I. kerületi Hunyadi János utat, 10.35 és 11.30 között pedig a Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér útvonalat.

A korlátozások miatt a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik; a D13-as hajójárat 8.30 és 10.15 között a Rómaifürdő és a Batthyány tér, 10.15 és 11 óra között pedig a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között szállít utasokat.

A Széll Kálmán tér irányába tartó 16-os buszok üzemkezdettől fél négyig módosított útvonalon szállítják az utasokat, nem érintik a Donát utcai megállót, és ideiglenesen a Palota úton a gyorsliftnél állnak meg.

Várhatóan 10.20 és 11.20 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek a 16-os és 105-ös buszok, a Deák Ferenc tér és a Gyöngyösi utca irányában nem érintik a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállókat, helyettük a Szarvas téren, a Döbrentei téren, a Ferenciek terén, az Astorián és a Deák téren állnak meg.

A Széll Kálmán tér, illetve az Apor Vilmos tér felé haladó járatok a Deák tér, Hild tér, Széchenyi tér, Clark Ádám tér megállókat hagyják ki, és a Károly körúton, majd a Kossuth Lajos utca - Erzsébet híd - Attila út útvonalon szállítják az utasokat.

A rendezvényekhez kapcsolódóan néhány perces várakozásokra kell számítani a 2-es villamosok és a 86-os autóbuszok forgalmában.