rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. július 18.



Bolgár György kérdései 2012. július 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy alig két nappal egy londoni bulvárlap leleplezése után az ügyészség képes volt megtalálni a súlyos háborús bűnökkel gyanúsítható Csatáry Lászlót, akit már tavaly ősszel feljelentett a Wiesenthal központ és aki Kanadából való elmenekülése után vagy másfél évtizede Magyarországon élt. Mitől lett hirtelen ilyen sürgős a hatóságnak, és ettől eddig mitől nem volt az?

Másik témánk, hogy az Izraelben tartózkodó Áder János köztársasági elnök egyrészt az emberiség fokozhatatlan tragédiájának nevezte a holokausztot, másrészt azt mondta, hogy a magyar állam tétlenül szemlélte a vérzivatart, és nem tett semmit polgárai megvédéséért. Nem tett semmit? Vagy tett, csak éppen nem a megvédésükért.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a világhírű Hugh Grant után a tekintélyes brit üzleti lapot, a Financial Timest is kioktatta a magyar politikáról Kumin Ferenc, a kormány új kommunikációs államtitkára. Ezután kétszer is meggondolják ezek az elfogult és tájékozatlan külföldiek, hogy mit terjesztenek rólunk?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla megsemmisítette a médiatanács minapi végzését, amellyel kizárta a Klubrádiót és a többi jelentkezőt a 95,3-as frekvencia pályázatáról. Vajon meddig tarthat még ez a kis magyar abszurd?

És végül beszéljük meg, hogy a Budapesten forgatott Bruce Willis-film producerei több mint kétmilliárd forintos adókedvezményt kaptak, ugyanakkor csak mintegy háromszázhuszonöt millió forintot fizettek a közterületek hónapokon át tartó használatáért. Olcsók vagyunk, de ezért szeretnek minket?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!