rss      tw      fb
Keres

Kövér újra beszélt: az ellenzéki pártok szeretnék végre megveretni magukat

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az m1 A lényeg című műsorának adott interjút vasárnap, és a
következőket mondta:

Csak nem gondolja az IMF?

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek igaza van abban, hogy sokan irigykedve nézik Magyarország államháztartási adatait. Ehhez igen sokat kellett tenni, iszonyatosan meg kellett küzdeni érte. „Csak nem gondolja bárki azt az IMF-ben vagy máshol, hogy mindezt kétévnyi munka után, (...) mikor végre csak azért is átverekedtük magunkat a túlsó partra, miközben ők mindent megtettek az ellenkezőjéért, akkor most ki fogjuk dobni, és azt fogjuk csinálni, amit ők lediktálnak, értelmetlenül ráadásul?”


Az IMF nem is tud mit kérni, hacsaknem vállalja nyíltan bizonyos tőkés csoportok érdekképviseletét

„…az IMF-nek az a nagy problémája, hogy nem igazán tud mit kérni”, hacsak nem fogja nyíltan felvállalni bizonyos tőkés csoportok érdekeit. Ám a kormány nem hagyja majd magát megzsarolni az IMF-tárgyalásokon, „annál is inkább, hogy nekünk tulajdonképpen az IMF pénzére nincs szükségünk; nem arról van szó, mint volt a Gyurcsány-kormány idején, hogy a csőd széléről kellett visszarántani az IMF-segéllyel az országot”. Védőhálóra van szükségünk. Semmi sem indokolja az elmúlt két évben folytatott politika felforgatását.


2010 előtt a politikai vezetők gazdasági árnyékhatalmak ügynökei voltak

2010 előtt az állam gyengítésében voltak érdekeltek az állam működtetői, mert a politikai vezetők olyan „gazdasági árnyékhatalmak ügynökei, magyarországi helytartói, képviselői voltak, illetve az ő köreikből kerültek ki”, amelyekkel kapcsolatban az államnak éppen az a feladata, hogy megvédje velük szemben az embereket. Az utolsó pillanatban történt a kormányváltás.


Orbán elmozdításának tervéről: pancserpuccs

A magyar kormányoldal sok mindenre fel volt készülve, az ellenfelek pedig lebecsülték, ezért csak egy „pancserpuccs” történt, azaz „nem volt igazán komolyan végiggondolva mindaz, amit velünk szemben csináltak”. Szerinte azért akarták megbüntetni Magyarországot, mert „bizonyos érdekköröknek ráléptünk a tyúkszemére, ami ezermilliárdokban mérhető”.


A kormánypártok támogatottságának csökkenéséről: nem várható ujjongás

Az a támogatottság volt viszonylag magas, amellyel megnyerték 2010-ben a parlamenti választásokat. Az elmúlt időszak olyan döntéseitől, amelyek konkrét társadalmi csoportok status quóját sértették, nem várható, hogy nagy ujjongást váltsanak ki az érintettek körében. Ehhez képest a helyzet kifejezetten biztató.


Az ellenzéki pártok akcióiról: szeretnék végre megveretni magukat

„…szeretnék végre megveretni magukat, hogy demonstrálhassák azt, hogy diktatúra tombol Magyarországon. Én erre meg azt mondom, hogy tisztelt LMP-s és részben jobbikos képviselőtársaim, a párt költségvetéséből fizessenek meg egy magán őrző-védő céget, veressék meg jól magukat, ne a közpénzzel szórakozzanak.”


Az LMP közgépes akciójáról: az LMP ezután nem tehet szemrehányást a Jobbiknak gárda-ügyben

A botrányok botránya, hogy magánterületről birtokháborítást elkövető parlamenti képviselőket a közpénzből finanszírozott rendőrséggel kell eltávolíttatni. Az LMP ezután nem tehet szemrehányást a jobbikos képviselőknek, amikor például gárdaügyben hasonlóan cselekszenek.

„A nehezén túlvagyunk”, a hamvak eltemetése van még hátra, és a román hatóságoknak semmilyen jogi lehetőségük nincs ezt megakadályozni. „Arra várunk, hogy a nagy tehetségű és fényes tekintetű székelyudvarhelyi polgármester úr végre hibátlanul ki tudjon tölteni egy űrlapot.”A házelnök legutóbbi megnyilatkozásaiból:

– Kövér: Orbánt meg akarták puccsolni (az amerikaiak?)
Kövér lengyelországi zarándoklaton, Semjén a magyar Jad Vasemről és a magyar világnemzetről
Kövér László válaszolt Elie Wieselnek; Wiesel nem ért egyet
Kövér László összes művei újabbakkal gyarapodtakHa tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!