rss      tw      fb
Keres

Munka törvénykönyve - A vasasok fekete zászlót tűznek ki

MTI 2012. június 30., szombat 21:16

A Vasas Szakszervezeti Szövetség korábbi döntése értelmében vasárnap fekete zászlót tűz ki budapesti székházára, ezzel tiltakozva amiatt, hogy álláspontjuk szerint a július elsejével életbe lépő új munka törvénykönyve a munkavállalóknak és a szakszervezeteknek egyaránt hátrányt okoz.

Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés országos elnöke az MTI-nek szombaton elmondta: az új munka törvénykönyve hatályba lépése után abban bíznak, hogy a kormány és a munkaadók velük egyeztetve döntenek a munka világát érintő kérdésekről, ugyanakkor bíznak abban is, hogy felértékelődik a kollektív szerződések jelentősége.

A vasas szakszervezet területén mintegy kétszáz társaságnál van hatályban kollektív szerződés, reményeik szerint ezek szerepe a jövőben erősödik, és hatályba is maradnak.

A vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve ellen szombaton tiltakozott az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!). Székely Tamás, a Szolidaritás mozgalom társelnöke arra kérte az érdekképviseleteket, hogy tűzzenek fekete zászlót székházaikra.