rss      tw      fb
Keres

Tömegbaleset Röszkénél - Őrizetbe vette a rendőrség a kamionsofőrt

MTI 2012. június 30., szombat 19:35

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 32 éves férfit, aki veszélyes anyagot szállító kamionjával az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhelynél várakozó kocsisorba rohant szombat hajnalban; a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, a járművével Németországból Törökországba gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket szállító kamionos ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás, kihallgatása jelenleg is tart.

A tömegbaleset néhány perccel öt óra előtt történt. A röszkei átkelő kilépő oldalán a Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások miatt mintegy kétkilométeres kocsisor torlódott fel, a kamion ebbe a sorba rohant bele hátulról.

A balesetben egy, a leghátsó autóban utazó 44 esztendős férfi életét vesztette, ketten, egy kislány és egy felnőtt életveszélyes állapotban vannak, öten súlyos, heten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A sérülteket a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai, illetve gyermekklinikájára szállították. A sértetlen utasokat, mintegy harminc embert, zömében tíz évnél fiatalabb gyereket az önkormányzat segítségével a katasztrófavédelem a röszkei művelődési házban helyezte el, és ellátásukról is gondoskodott.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a balesetben érintett, Nyugat-Európában dolgozó török vendégmunkások és gyermekeik közül azok, akik nem igényeltek orvosi ellátást, délután két mikrobusszal, illetve a Bécsből értük jött rokonok segítségével folytathatták útjukat Törökországba.