rss      tw      fb
Keres

Czomba Sándor: senkinek sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia

MTI 2012. június 30., szombat 19:10

Egyetlen munkavállalónak sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia az új munka törvénykönyve miatt - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szombaton az MTI-nek.

Az államtitkár rámutatott: az új munka törvénykönyve az eddiginél sokkal rugalmasabban kezeli majd az esetleg felmerülő problémákat, és "meggyőződésem, hogy ezzel Magyarországon egyre több embernek lesz majd munkalehetősége".

Hozzátette, hogy az új törvényben megmaradtak azok a védettségek, amelyek a munkavállalót az előzőben megillették, sőt bizonyos esetekben ez a védettség még erősebb, és nem engedi csökkenteni a bérpótlékok mértékét sem.

"Azok, akik tisztességgel, becsülettel végzik a munkájukat, akár munkavállalói, akár munkáltatói oldalon, kifejezetten örülni fognak annak, hogy ez az új munka törvénykönyve hatályba lépett" - hangsúlyozta az államtitkár.

Czomba Sándor arra reagált, hogy a nap folyamán az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A flashmobon (villámcsődület) egy iratmegsemmisítővel vágták szét a munka törvénykönyve egy példányát és a mintegy 100 résztvevő sárga csekkekkel ragasztgatta tele a minisztérium bejáratát.