rss      tw      fb
Keres

EU-csúcs - Berlusconi újságjai Merkelt sértegetik

MTI 2012. június 30., szombat 12:19

A német kancellárt támadó agresszív írásokkal jelentek meg a volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi médiabirodalmához tartozó napilapok szombaton.

Az Il Giornale és a Libero egyaránt kárörvendve kapcsolta össze a labdarúgó Európa-bajnokságon a német válogatottat legyőző olaszok sikerét és azt, hogy a brüsszeli EU-csúcson Mario Monti kormányfő megkapta Berlin jóváhagyását a gazdasági növekedést serkentő tervhez. Utóbbi ellenében Róma nem kényszerült ígéretet tenni szigorú takarékossági lépésekre.

"VaffanMerkel" - írta címoldalán a Libero, egyértelmű utalásként a közszájon forgó olasz kiszólásra: vaffanculo (nyasgem). Az újság fotómontázsán a csütörtöki Eb-elődöntőn két gólt szerző olasz csatár, Mario Balotelli látható, amint egyenesen Angela Merkel arcába lövi a labdát.

Az Il Giornale címoldalának szalagcíme így búcsúztatja Merkelt: Ciao, ciao culona (csao, csao nagyseggű). A csatlakozó kommentár szerint "Supermario bosszút állt értünk. Nem Monti, hanem Balotelli büntette meg két csapással Németországot, a döntőbe juttatva válogatottunkat".