rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Meggyanúsított rendőrtisztek - Az ügyészség fenntartaná a letartóztatásokat

MTI 2012. június 30., szombat 2:51

Előzetes letartóztatásban tartaná a Központi Nyomozó Főügyészség a vesztegetési botrányban első körben őrizetbe vett V. Lászlót és munkatársát, valamint a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda két, egykori magas beosztású munkatársát - írta szombati számában a Magyar Nemzet és a Népszabadság.

A Magyar Nemzet Fazekas Gézára, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írta: három hónappal hosszabbítanák meg a kényszerintézkedését, s erről csütörtökön nyújtottak be indítványt a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak a korábban megjelölt indokokra hivatkozva.

A Népszabadság szerint az ügyben bírósági döntés legkésőbb jövő hét elején várható. A lap hozzáteszi: V. László ügyvédje védence szabadlábra helyezését és a tőle - szerinte jogtalanul és indok nélkül - lefoglalt mintegy 400 millió forint visszaadásának elrendelését kérte a bíróságtól.

A Magyar Nemzet szerint két másik, az NNI állományába tartozó rendőr ügyében hétfőn közölheti a főügyészség, hogy indítványozza-e a kényszerintézkedésük meghosszabbítását.