rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Pénzváltókra is kiterjeszthetik a tranzakciós illetéket

MTI 2012. június 30., szombat 2:19

A pénzváltókra is kiterjesztenék a tranzakciós illeték hatályát - írta szombati számában a Magyar Hírlap a birtokába került, a Magyar Bankszövetség és a kormány álláspontját rögzítő tárgyalási emlékeztetőre hivatkozva.

A lap szerint új elem az is, hogy a készpénzfizetés felső értéke a tervezett ötmillió forint helyett másfélmillió forint lesz. Hozzátették: az emlékeztetőből kiderül, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. július 1-jéig vizsgálja meg az illeték vállalatok közötti készpénzes tranzakciókra történő kiterjesztését. A tárca azt is vállalta, hogy javaslatot tesz az otthonteremtési kamattámogatásról szóló rendelet módosítására, vagyis a lap szerint megindulhat a támogatott forinthitelezés.

A Magyar Nemzet a bankok és a kormány között csütörtök késő este kötött, a lap birtokába került megállapodásra hivatkozva azt írta: nem kell tranzakciós illetéket fizetni akkor, amikor készpénzt fizetünk be, vagy hitelt kapunk a bankban. Az eddigi egyezséget rögzítő dokumentumból az is kiolvasható a lap szerint, hogy nem éri meg majd a cégeknek az, hogy az illeték miatt külföldre vigyék a számlájukat.