rss      tw      fb
Keres

A Jobbik szerint műbalhé az MSZP és a Fidesz kölcsönös feljelentése Miskolcon

MTI 2012. június 29., péntek 19:28

Műbalhénak nevezte a Jobbik, hogy a miskolci Fidesz és az MSZP kölcsönösen feljelentette egymást.

A Jobbik miskolci önkormányzati frakciója az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a két párt így akarja leplezni 22 éve tartó, "mutyikban gyökerező" nagykoalícióját.

Az ellenzéki párt arra reagált, hogy Simon Gábor, az MSZP városi elnöke pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon tett büntetőfeljelentést a miskolci fideszes városvezetés tevékenységével kapcsolatos hetvenhét ügyben, ismeretlen tettes ellen.

"A Jobbik miskolci frakciója - látva a nagy feljelentgetési kedv ellenére is rendkívül baráti hangulatú elszámoltatást - arra kéri mind a Fidesz-KDNP, mind pedig az MSZP prominenseit, kíméljék meg a miskolciakat a látványos ingyencirkusztól, sajtónyilvános feljelentgetések helyett fogják meg egymás kezét, és osztozva az elmúlt 22 év rablógazdálkodásának felelősségében koalíciójukat a rács mögött virágoztassák tovább" - olvasható a közleményben.

Simon Gábor országgyűlési képviselő, az MSZP miskolci szervezetének elnöke pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón azt mondta: véleményük szerint több olyan tanácsadói, marketing- és könyvvizsgálói szerződést is megkötött a miskolci városvezetés, amelyekre vagy nem volt szüksége a városnak, vagy nem abban a formában kellett volna elkészíteni, ahogy tették. Sok szerződés a városvezetéshez közel álló vállalkozásokat hozta kedvező helyzetbe - mondta.

A feljelentés szándékát Simon Gábor már csütörtökön Budapesten bejelentette.

A szocialista politikus sajtótájékoztatójára reagálva Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere aznap a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta, "egy szó sem igaz abból", amit az MSZP állít, minden vád "lebegtetett", és nem tartalmaz konkrétumokat. Mint mondta, 2010-ben megdöbbentek azon, hogy a város milyen gazdasági helyzetben van, 74 ügyben később feljelentést is tettek, de ezek még nem kerültek vádemelési szakaszba.