rss      tw      fb
Keres

Bérkompenzáció - A Tesco 9 százalék feletti bérfejlesztést ad áruházi dolgozóinak

MTI 2012. június 29., péntek 16:37

A Tesco átlagosan 9 százalék feletti bérfejlesztést ad áruházi dolgozóinak 2012-ben - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a januári, 11,8 százalékos minimálbéremelést követően a Tesco újabb, átlagosan 4 százalékos béremelésben részesíti áruházi dolgozóit, elsősorban azokat a munkavállalókat, akiknek a bérét negatívan érintették az adóváltozások.

Ez a két béremelés együttesen átlagosan 9,33 százalék bérnövekedést jelent az áruházi dolgozók esetében - hangsúlyozza a társaság.

Az áruházlánc közölte azt is, hogy az októberben esedékes bérfejlesztést előrehozza júliusra, így az érintettek három hónappal korábban jutnak a megemelt bérükhöz. A vállalat hangsúlyozza: a szakszervezetekkel egyeztetve alakította ki a béremelés struktúráját, és a legfontosabb szempont az volt, hogy mind a 22 ezer munkavállaló munkahelyét megtartsák, és a béren kívüli juttatások körét se szűkítsék.

A vállalat az idén közel 200 millió forintot fordít munkaruhára, és további 160 millió forintért felújítja a dolgozói területeket áruházaiban, a munkavállalók visszajelzései alapján - tette hozzá közleményében a cég.