rss      tw      fb
Keres

MSZP: a kuláküldözés a nemzet és a mezőgazdaság tragédiája

MTI 2012. június 29., péntek 14:23

A magyar középparaszti réteggel szembeni kegyetlenkedések, megaláztatások, tulajdonaik elkobzása a nemzet, a mezőgazdaság tragédiája - közölte az MTI-vel az MSZP a kuláküldözés áldozatainak emléknapján.

A pénteki kommünikében a szocialisták jelzik, elítélik azt a kegyetlen üldöztetést és megkülönböztetést, amelyet az 50-es évek diktatúrája tanúsított a magyar középparasztsággal szemben. Az MSZP mindent elkövet azért, hogy ne következhessenek be hasonló események - teszik hozzá.

"Nem engedhetjük meg, hogy olyan rendszer jöhessen létre hazánkban, amely esélyt ad ilyen alávalóságnak és ennek elkerülése a nemzet minden polgárának felelőssége" - szögezik le.

Az MSZP szerint a magyar gazdák magyar föld iránti elkötelezettségét, hűségét jól példázza, hogy történelmi sebeiket feledve, a 60-as évektől - számos új, fiatal szakemberrel közösen - olyan mezőgazdaságot hoztak létre Magyarországon, melyet csodált a világ. A világ számos pontján találhatóak még ma is olyan meghatározó mezőgazdasággal rendelkező országok, ahol tisztelettel emlékeznek a magyar agrárszakemberek kiváló teljesítményére és büszkén vállalják, hogy az ő tudásukra építették saját mezőgazdaságukat - írták. Az MSZP az agráriumot erősítő, a magyar föld iránt elkötelezett szakembereket a nemzet különösen fontos tagjainak tartja - hangsúlyozza a közlemény.