rss      tw      fb
Keres

Előzetes letartóztatásba került egy rendőr kábítószerrel visszaélés miatt

MTI 2012. június 29., péntek 13:43

Előzetes letartóztatásba került egy rendőr és négy civil kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt - erősítette meg az MTI információját Balogh Zoltán katonai ügyész pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: a főügyészség a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentése alapján még vasárnap indított nyomozást szolgálatban kötelességszegés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt egy rendőr ellen, és kiderült, ehhez az ügyhöz kapcsolódik az NNI-nél már korábban elindított, kábítószerrel visszaélés miatti nyomozás, ezért az ügyeket egyesítve folytatták az eljárást.

Balogh Zoltán hozzátette, a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa pénteken elrendelte az ügyben érintett rendőr és négy polgári személy előzetes letartóztatását.

A főügyészségi katonai ügyész a nyomozás érdekeire hivatkozva sem a rendőr szolgálati helyéről, rangjáról, illetve beosztásáról, sem pedig az ügyben érintett civilekről nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Az MTI úgy tudja, a rendőrt a magas beosztású rendőrtiszteket is érintő korrupciós ügyben begyűjtött információk alapján a rendőrség belső elhárításának, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak jelzésére kezdték el figyelni. Az operatív eszközökkel végrehajtott nyomozás során egyszerre több helyszínen is tartottak házkutatást.

A rendőrt a nyomozás eddigi adatai alapján kábítószerrel visszaélés bűntettével és szolgálatban kötelességszegés vétségével gyanúsítják, míg a többiek ellen szintén kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás.

Balogh Zoltán százados az MTI-vel azt közölte, a még kezdeti szakaszban lévő nyomozás előreláthatólag több hónapig fog tartani.