rss      tw      fb
Keres

Költségvetés - Jobbik: megszorítások a külhoni magyarságnak is

MTI 2012. június 29., péntek 11:31

Az ellenzéki Jobbik kevesli a külhoni magyarok támogatására szánt, a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatban szereplő összeget.

A 2013-as büdzsé tervezete kapcsán a Jobbik "mély felháborodással tapasztalta", hogy - a százmilliós elvonásokat és az inflációt is figyelembe véve - reálérték tekintetében közel egymilliárd forintos megszorítással sújtja a Fidesz a külhoni magyarságot - fogalmazott Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írta, jövőre összességében 14 milliárd forintot szán a kabinet a külhoni magyarok támogatására, ez az összeg nem éri el a teljes költségvetés egy ezrelékét sem, azaz "a magát nemzetinek mondó, az elszakított nemzetrészek ügyét elvileg szívén viselő kormány kevesebb támogatást biztosít nemzetpolitikai célokra, mint Gyurcsány Ferenc tette".

Közlése szerint a Jobbik a költségvetés nemzetpolitikát érintő fejezeteihez 13 módosító javaslatot nyújtott be, amelyek összességében 4,5 milliárd forint pluszforrást kívánnak biztosítani az "elcsatolt területeinken élő" magyarság támogatására.