rss      tw      fb
Keres

Megerősített mentőszolgálat a hétvégétől a Balatonnál

MTI 2012. június 29., péntek 11:10

Július elsejétől megerősített mentőszolgálat indul a Balatonnál: Balatonkenesén és Révfülöpön kihelyezett nyári mentőegység teljesít majd szolgálatot, és a tó déli-partjának településein is készülnek a szezonra - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közép-dunántúli regionális orvos igazgatója az MTI-t pénteken.

Czirner József elmondta: a Balaton-parton a megerősített szolgálat nélkül átlagosan 13 perc alatt érnek el a mentők a balesetek helyszínére, ezt sikerül 6 percre csökkenteni a plusz egységek segítségével. Az északi parton, Révfülöpön kiemelt mentőegység, míg Balatonkenesén 24 órás esetkocsi riasztható a balesetekhez augusztus végéig.

Hozzátette: a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata által napi 24 órás szolgálatot teljesítő Rupert sürgősségi mentőhajón az OMSZ regionális orvosigazgató-helyettese látja el az orvos-szakmai vezetői feladatokat.

A déli parton Siófokon, Balatonlellén, Fonyódon és Marcaliban található mentőállomásokon erősítették meg a balatoni térség ellátását - mondta Buda Péter, a OMSZ dél-dunántúli régió orvos igazgatója.