rss      tw      fb
Keres

Időközi választást tartanak vasárnap Tompán

MTI 2012. június 29., péntek 9:47

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap a Bács-Kiskun megyei kisvárosban, Tompán; az időközi választást azért kellett kiírni, mert április 17-én feloszlatta magát a testület.

A helyi választási iroda adatai szerint a polgármesteri posztért ketten indulnak: a település jelenlegi vezetője, Homoki-Szabó Róbert és Véh László. Mindketten független jelöltként mérettetik meg magukat a vasárnapi választáson.

A hat képviselői mandátumért komoly versengés van, mert huszonhat jelölt, közöttük a korábbi képviselő-testület valamennyi tagja indul. A képviselőjelöltek közül 23-an függetlenként szállnak harcba a voksokért, két fideszes és egy jobbikos jelölt mellett.

A képviselő-testületen belüli, valamint a polgármester és a képviselők között vita miatt kezdeményezték áprilisban a testület feloszlatását, amit név szerinti szavazáson mindenki támogatott.

A közel ötezer lakosú felső-bácskai kisváros főterének felújítása az Országgyűlésben is téma volt, ahol egy felszólaló azt mondta, rossz minőségben végezte el a kivitelező a munkálatokat.