rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 27.Bolgár György kérdései 2012. június 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék elnöke óvatosságra intett a parlament költségvetési vitáján. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter viszont a múlt hetinél is optimistábban beszélt a magyar gazdaság kilátásairól. Beruházási fordulat jön, mondta, és 2 százalék körüli növekedés. Igaz, hogy a költségvetésben csak 1,6 százalékkal számolnak. Ezek szerint a helyzet napról napra javul? Vagy álom, álom, édes álom?

Másik témánk, hogy a magyar országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága a szlovákiai Révkomáromban tart ma kihelyezett ülést. Annak ellenére, hogy amiatt a szlovák parlament elnöke tiltakozott. Hogy akarunk összetartozni, ha közben a szomszédainkkal veszekszünk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a legújabb nemzeti konzultációban eddig mindössze 370 ezer válasz érkezett vissza a kormányhoz. Vajon mitől ilyen lusták és lassúak a választópolgárok? Akik összesen több mint 8 millió levelet kaptak Orbán Viktortól. Lehet, hogy csak megfontoltak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Jobbik volt alelnökét és európai képviselőjét, Szegedi Csanádot lezsidózzák a szélsőjobboldalon, miután egy szélsőséges portál kiderítette, hogy édesanyja zsidó származású. Vajon lesz katarzis? Vagy csak még durvább antiszemitizmus?

És végül beszéljük meg, hogy már ősztől minden nap kötelező lesz a testnevelés az iskolákban. De minek a kárára?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!