rss      tw      fb
Keres

Új igazgatója lesz júliustól a baranyai katasztrófavédelemnek

MTI 2012. június 28., csütörtök 15:50

Új vezetője lesz a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak július 1-jétől: Góra Zoltánt a korábbi Tolna megyei igazgató, Mácsai Antal váltja.

Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató csütörtökön Pécsen, a Mácsai Antal beiktatására szervezett ünnepélyes állománygyűlést követően újságíróknak a vezetőváltást azzal indokolta, hogy Góra Zoltán magasabb beosztásba kerül, a főigazgató szakmai helyetteseként dolgozik tovább.

A tűzoltó altábornagy kitért rá, hogy a helyére Mácsai Antal személyében olyan szakembert találtak, akinek van gyakorlata a megyei szintű irányításban, és rendelkezik azokkal a szakmai, humán és vezetői képességekkel, amelyek erre a munkára alkalmassá teszik.

Góra Zoltán az MTI-nek azt mondta: feladata lesz, hogy részt vegyen az átalakult katasztrófavédelem irányításában, s a rendszer hatékony működéséhez szükséges "finomhangolások" elvégzésében.

Mácsai Antal arról szólt, hogy vezetésével Baranyában kiemelt figyelmet szentelnek a Horvátország európai uniós csatlakozásával összefüggő katasztrófavédelmi teendőknek, és egyebek mellett a veszélyes anyagok dunai szállításának is.