rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 26.Bolgár György kérdései 2012. június 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Izrael visszavonta Kövér László meghívását a jeruzsálemi Wallenberg-megemlékezésre, miután a házelnök részt vett a Szálasival együttműködő Nyirő József székelyföldi újratemetési kísérletében. Gyűlnek a bélyegek a magyar kormányzaton?

Másik témánk, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter példamutatónak nevezte, hogy az Orbán-kormány helyreállította az államháztartás egyensúlyát és konszolidálta a családok pénzügyeit is. A GKI Gazdaságkutató legújabb értékelése szerint viszont másfél százalékos lesz idén a magyar gazdaság visszaesése. Kinek higgyünk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy kevesebbet eszünk, mint tíz éve, állapította meg a Központi Statisztikai Hivatal. De még így is többet az ajánlott napi mennyiségnél. A zöldség és gyümölcsfogyasztás viszont jelentősen csökkent.

Megbeszélnivaló az is, hogy a kormány változatlanul ragaszkodik a hatvankét évnél idősebbek nyugdíjba küldéséhez a közszférában. De több lépcsőben. Az vajon mit jelent?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy újabb földbérleti pályázatok nyerteseiről derült ki, fideszesek vagy Fidesz közeliek. Legutóbb a Belvárosi Városüzemeltető Kft. vezetője nyert a Bakonyban. Ám most az V. kerületi polgármester, Rogán Antal kérésére lemondott a földről. Dőlnek a kisebb dominók?

Beszéljük meg aztán, hogy a kormány az egyházak társadalmi támogatottságához kötné, mennyi iskolát és speciális egyéb intézményt, szociális intézményeket vehetnének át az önkormányzatoktól. A javaslatot lex Hit Gyülekezetének becézik, mert állítólag arra születne válaszul, hogy a Hit Gyülekezete egyre több iskolát vesz át. De hogyan fogják nézni vagy mérni az egyházak társadalmi támogatottságát?

És végül mit gondolnak arról, hogy az Operaház kormánybiztosa a pályára berohanó meztelen futballszurkolóhoz hasonlította a világhírű operaéenekesnőt, Tokodi Ilonát, aki tegnap az évadzárón elítélte az énekesek elbocsátását és a társulati rendszer felszámolását. Hogyan kerül a csizma és a futballhuligán a színpadra?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!