rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 22.Bolgár György kérdései 2012. június 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Nobel-békedíjas Elie Wiesel tiltakozása után ötven amerikai kongresszusi képviselő levélben fordult Orbán Viktorhoz, aggodalmát fejezve ki a magyarországi antiszemitizmus és homofóbia terjedése miatt. Elég lesz egy udvarias válaszlevél?

Másik témánk, hogy a miniszterelnök ma Agárdon járt magánlátogatáson, és ahogy a fidesz.hu tudósítása írja, megtekintette L. Simon László kulturális államtitkár mezőgazdasági vállalkozását, a meggyültetvényen pedig a cigánymeggy betakarításán tartottak szemlét. A kormányfő elbeszélgetett az állandó és az alkalmi munkavállalókkal, majd ellenőrizték a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek munkavégzését. Manapság szokásos fordulattal élve csak azt tudom kérdezni: és ezt most így hogy?!

Ehhez is kapcsolódik némileg az a mai hír, hogy egy fideszes országgyűlési képviselő gyógypedagógus felesége nyert földbérletet egy pályázaton – gazdálkodási tapasztalat nélkül. Majd megtanulja?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy százöt kényszernyugdíjazott bíró a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult? Évek múlva majd elégtételt kapnak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a veszprémi kórház főigazgatója az új törvénynek megfelelően engedélyezte, hogy a kórház alkalmazottai utólag hálapénzt fogadjanak el? Így már egészen más?

És végül beszéljük meg, hogy a Médiahatóság megbüntette a NeoFM-es Bochkor–Boross-duót, amiért rádióműsorukban olyan magatartást tanúsítottak, állatokról viccelődve, ami gyerekek számára nem követendő, és a vulgáris, kulturálatlan viselkedés beépülését segíti elő – ez olvasható a határozatban. Ízléstelenség vagy idétlenkedés ellen hatósági fellépéssel kell harcolni?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!