rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 21.Bolgár György kérdései 2012. június 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a magyar kormányzat a jelek szerint levelező tagozatra iratkozott be. Orbán Viktor levélben tett ígéretet az Európai Bizottság elnökének, José Manuel Barrosónak, hogy egyelőre nem fogják alkalmazni a jegybanktörvény módosításának azokat az elemeit, amelyeket Európa kifogásol. Hogy ez elég lesz-e, hamarosan kiderül. Kövér László pedig mára ígérte, hogy levélben válaszol Elie Wieselnek, aki a napokban hozzá intézett levelében lemondott magas magyar kitüntetéséről. Vajon mit fog válaszolni az országgyűlés elnöke?

A kormányhoz közeli Magyar Hírlap álláspont rovatában, ahol mellesleg tévesen irodalmi Nobel-díjasnak titulálják a Nobel-békedíjas írót, azt kérdezik nem lehet-e, hogy mi vagyunk az európaiak és Elie Wiesel a modortalan? Hogy erre nem is gondoltunk!

Következő témánk, hogy Prohászka Ottokár püspöknek akar szobrot állítani a főváros. Méghozzá a XIII. kerületben. Mert megérdemli?

Aztán az Európai Bizottság véget vetett a magyar pálinkafőzési szabadságharcnak, és megállapította, hogy a teljes jövedéki adómentesség az európai szabályokba ütközik. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben reagált, és közölte, a törvényt nem kívánják módosítani, mert a szabad pálinkafőzés magyar kulturális örökség. Tovább harcolunk, de közeledik a világosi fegyverletétel?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy majdnem duplájára emelik jövőre a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozók létszámát. Íme munkahelyteremtés Orbán-módra?

És végül beszéljük meg, hogy július elsejétől csak akkor fogadhatnak el hálapénzt az orvosok, ha az egészségügyi intézmény vezetője ebbe előre beleegyezik. Ezt meg hogy képzelik?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!