rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 8.



Bolgár György kérdései 2012. június 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Ipsos közvéleménykutatása megerősíti: az MSZP jön föl, és majdnem utolérte a Fideszt. Mivel magyarázzák ezt? Ide tartozik, hogy a Demokratikus Koalíció tárgyalásokat kezdeményezett az MSZP-vel és az LMP-vel, az MSZP benne van, az LMP egyelőre nem válaszolt. Itt volna az ideje?

Következő témánk, hogy az Európai Parlament elnöke szerint nem kizárható az Európai Unió szétesése sem, de ő abban bízik, hogy az európai vezetők a válságból ki fogják vezetni a kontinens országait. A szociáldemokrata német Martin Schulz a Klubrádiónak nyilatkozott. Túl pesszimista, vagy a veszély reális? És akkor mi lesz velünk?

Beszéljük meg aztán, hogy annál optimistább Matolcsy György, aki a CNN amerikai televíziónak adott interjújában egyenesen magyar tündérmeséről és egy éven belül látható komoly eredményekről beszélt. Hiszünk még a tündérmesékben, vagy inkább a világ egyik legtekintélyesebb hetilapjának van igaza. Az Economist Magyarországról szóló cikkének címe ugyanis az: „Beteg vagy betegség a Dunánál?” Mennyire vagyunk betegek?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy újabb vezető kormánytisztviselőről derült ki, hogy jogtalanul vesz föl bizonyos juttatásokat? A Blikk azt derítette ki Pleschinger Gyuláról, az MGM államtitkáráról, hogy a hivatali jövedelme mellett az Államadósság-kezelő Központ igazgatóságának elnökeként négyszázkilencvenötezer, az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatóságában végzett munkájáért további háromszázezer forintot kap, márpedig az ilyenfajta munkavégzést a törvény tiltja. De ő legalább ért hozzá?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!