rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 7.



Bolgár György kérdései 2012. június 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Medián közvéleménykutatása szerint is esik vissza a Fidesz. De a szocialisták még nem érték be a kormánypártot. A politológus Török Gábor mindesetre úgy véli, az erőviszonyok mára kiegyensúlyozottá váltak. Önök hogy érzik?

Másik témánk, hogy Áder János köztársasági elnök nemcsak nyílt levélben állt ki az utcán inzultált volt főrabbi mellett, hanem azonnal meg is látogatta Schweitzer Józsefet. Más ez az államfő?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az RMDSZ egyik szenátora, Frunda György szerint Kövér László látogatása és beavatkozása az ottani választási kampányba sérti a magyar alkotmányt. Az országgyűlés elnöke szerint nem sérti. Mit sért, ha egyáltalán valamit?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Európai Bizottság alelnöke szerint a magyar médiatörvény módosítása csalódást keltő és kínos. Mivel az Európa Tanács hatvanhat ajánlásából a magyar kormány csak tizenegyet vett figyelembe. Holott nem ezt ígérte. Mi köze mindehhez Brüsszelnek?

És végül beszéljük meg a rendőrségi vezetők letartóztatását, feltételezhető korrupció gyanúja miatt. Tisztulási folyamat? Vagy ne legyünk ilyen naivak?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!