rss      tw      fb
Keres

Malév - Budapest Airport: jelentősen romlottak Budapest nemzetközi konferencia-rendezési esélyei

MTI 2012. május 31., csütörtök 18:55

A Malév februári leállása miatt jelentősen romlottak Budapest nemzetközi konferencia-rendezési esélyei a Budapest Airport és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szerint, az idegenforgalmi szakemberek az 1. terminál bezárása utáni helyzetben csütörtökön tájékozódtak a repülőtéren az idei nyári utazási szezon kilátásairól.

A repteret üzemeltető Budapest Airport csütörtöki közleménye szerint ennek hatásait az üzleti turizmus még csak a következő években érzi meg igazán.

Mind a MUISZ, mind a Budapest Airport úgy véli, hogy elsősorban Spanyolország, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Skandinávia piacain lenne fontos a magyarországi konferencia-lehetőségek aktív marketingje, és szorgalmazzák, hogy az eddiginél jelentősebb összegek álljanak rendelkezésre külföldi turisztikai marketingtevékenységre.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy további hathatós és gyors megoldást várnak a szaktárcától például kétoldalú légügyi egyezmények által szabályozott, jelentős idegenforgalmi bevételt ígérő útvonalakon. Ilyenek például az orosz, ukrán, izraeli és törökországi irányok - teszik hozzá.

A budapesti repülőtér mellett az utazási irodák és az utazásszervezők is alaposan megérezték a Malév csődjének negatív hatásait, mindannyian egyetértettek abban, hogy a kedvezőtlen tendenciák még sokáig éreztetik hatásukat, és alaposan átrendezik a magyarországi piacot.

A Budapest Airport továbbra is mindent megtesz azért, hogy a magyar idegenforgalmi szakma a lehető legkevésbé érezze meg a Malév-csőd negatív hatásait, de ezen a területen korlátozottak a repülőtér lehetőségei - fogalmaznak a közleményben.