rss      tw      fb
Keres

Hoffmann Rózsa: törvényes az ajkai iskola átadása

MTI 2012. május 31., csütörtök 18:38

Törvényesen adták át az Ajkai Szakképző Iskolát a Hit Gyülekezetének - válaszolta Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára újságírók kérdésére az egyik ajkai általános iskolában tartott csütörtöki rendezvényen.

A város képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött arról, hogy öt évig a Hit Gyülekezete működtetheti az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégiumot. A szocialista vezetésű önkormányzat a fenntartói jogot a 2012/13-as tanév kezdetén adja át az egyháznak.

Az oktatási államtitkár arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a szakközépiskolát a Hit Gyülekezete egyház veszi át, azt válaszolta: törvényesen bejegyzett egyházként joga van az iskola működtetésére, a törvényes döntést az emberek által megválasztott képviselő-testület hozta."Ha nem örül neki a város, akkor talán az önkormányzati képviselőkre kellett volna befolyást gyakorolniuk a lakosoknak, hogy ne így döntsenek" - mondta. Hozzátette: a helyi képviselők kötelessége, hogy az emberek akarata szerint járjanak el.

Személyes véleményeként megjegyezte: az egyház nyilatkozatában furcsának találta, hogy hitéletet nem akarnak élni az iskolában. Reményét fejezte ki, hogy a döntés előtt kikérték a szülők véleményét. Majd a jövő eldönti, hogy ez volt-e a jó út - jegyezte meg Hoffmann Rózsa.

Ajkán az önkormányzat május elején hozott előzetes állásfoglalást arról, hogy a város két középiskoláját - az Ajkai Szakképző Iskolát és a Bródy Imre Gimnáziumot - a Hit Gyülekezetének adnák át, de a végleges döntést a nevelőtestületek és a szülők véleményétől tették függővé. A szakközépiskola tanárainak többsége támogatta, míg a gimnázium dolgozóinak többsége elutasította az önkormányzat fenntartóváltásról szóló kezdeményezését.