rss      tw      fb
Keres

Magyar Telekom: a Kúria előtt is lezárult a 2010. évi közgyűlés határozataival kapcsolatos per

MTI 2012. május 31., csütörtök 18:38

A Kúria fenntartotta hatályában a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító jogerős ítéletet a Magyar Telekom 2010. április 7-i közgyűlése határozataival kapcsolatban.

A távközlési társaság csütörtökön közleményében emlékeztetett: 2010. május 6-án két magyar kisrészvényes keresetet indított a társaság ellen, és kérte a bíróságtól a társaság 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította, majd a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével az elsőfokú ítéletet - a társaság kérelmének megfelelően - érdemben helybenhagyta, így a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító ítélet jogerőre emelkedett.

A kisrészvényes felperesek a jogerős ítélet ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztettek elő, amelyben rendkívüli jogorvoslatként arra kérték a Kúriát, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét helyezze hatályon kívül.

A társaság 2012. május 30-án kézhez vette a Kúria, mint felülvizsgálati bíróság ítéletét, amellyel a Kúria a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító jogerős ítéletet - a társaság kérelmének megfelelően - hatályában fenntartotta.

A Kúria ítéletével szemben fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye - írják a közleményben.