rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 18.Bolgár György kérdései 2012. május 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a parlamentben ma megszavazták azokat a médiatörvényhez benyújtott fideszes módosításokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a Klubrádiót bírósági ítéletek ellenére is megfosszák frekvenciaengedélyétől. Nem tétováznak?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor két évre felfüggesztené a pártok állami támogatását az ország gazdasági helyzetére hivatkozva. A Fidesz élt, a Fidesz él, a Fidesz élni fog, de a többi pártnak nem lesz miből élnie?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a jövőbeni nyugdíjrendszer a többgyerekeseket jutalmazná, a gyerekteleneket viszont büntetné. Egy gyerek után egy átlagnyugdíjasnak akár tizenötezer forinttal is több nyugdíj járna, négy után pedig akár nyolcvanezerrel több, nem családi pótlékban, nyugdíjban! Okos demográfiai ösztönzés, vagy igazságtalan abszurdum?

Mi a véleményük aztán arról, hogy a parlament jóváhagyta az új telefonadót? A mobilszolgáltatók egyike, a Telenor azonban már közölte, hogy áthárítja a fogyasztókra. Ennyit a kormány trükkjéről, hogy ő csak a szolgáltatókat adóztatja meg?

Beszéljük meg aztán, hogy az év első negyedében öt százalékkal csökkentek a reálbérek, igaz, a Központi Statisztikai Hivatal jelentésének címe így hangzik: 219 200 forint volt a bruttó átlagkereset. Ja, az egészen más?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy szélsőjobboldali csoportok a jelek szerint fegyverkeznek? A közelmúltban több hír is beszámolt arról, hogy a hatóságok több tucat éles vagy rövid idő alatt élesíthető fegyvert vettek el bizonyos csoportoktól, amelyek ezeket a fegyvereket külföldről hozták be. A szélsőjobboldal akár erőszakra is hajlandó?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!