rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 4.



Bolgár György kérdései 2012. május 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Kazahsztánban tartózkodó Orbán Viktor szerint Európa rossz vágányra tévedt, Magyarország viszont két évvel ezelőtt gondolkodásmódot váltott, és ebből adódnak vitái az unióval, miközben a feltörekvő keleti államok nagyon tisztán értik a magyar törekvéseket. Akkor tényleg keletiek akarunk lenni?

Másik témánk, hogy kiderült, mi a kormányzati kommunikáció lényege: „Ne válaszolj Gyula!” – ezt mondta néhány napja a parlamenti folyosón a HVG.hu videójának tanúsága szerint a miniszterelnök a Parlament folyosóján vele szembejövő Budai Gyula államtitkárnak, akit éppen a HVG.hu riportere akart válaszra bírni. „Ne válaszolj Gyula!” – így kell bánni a toll- és kameraforgató terroristákkal, vagy ez csak vicc volt?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Európa szegényháza leszünk az Európai Bizottság egyik szervezetének előrejelzése szerint? Jövőre már Litvánia és Lengyelország is lehagy minket az egy főre jutó jövedelemben. Van még lejjebb?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy egy ma közzétett újsághirdetés szerint elkészült az M0-s autópálya új szakasza az új Széchenyi-terv keretében, holott az út még nem készült el? Ráadásul finanszírozásáról még 2009-ben döntöttek. Kicsire nem nézünk?

És végül beszéljük meg az egyre terebélyesebb Ángyán-sztorit, a volt vidékfejlesztési államtitkár leleplezéseitől kezdve, hogy tudniillik kik azok, akik elnyerték az állami földbérleteket, odáig, hogy az állami hírügynökség egy korábban nem létező blog személyeskedő, személyesen Ángyánt lejárató állításait hírként közölte. A történelem kerekét mégis vissza lehet fordítani?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!