rss      tw      fb
Keres

MSZP: vonják vissza a kormányzati kommunikációra adott megbízásokat

MTI 2012. április 26., csütörtök 16:54

Az MSZP arra szólítja a kormányt, hogy ne a szociális ellátórendszeren kezdje a költségvetési zárolásokat és vonja vissza azokat a megbízásokat, amelyeket szerintük "Fidesz-közeli cégek kistafírungozásával" költöttek kormányzati kommunikációra.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az "Orbán-kormány elmúlt kétéves gazdasági ámokfutása" miatt szükségessé vált megszorításokat az "emberekkel fizettetik meg". Példaként említette, hogy míg a múzeumoktól, illetve a gazdasági társaságként működő kulturális intézményektől idén egymilliárd forintot vontak el, addig "Kuna Tibor cége, a Young and Partners", valamint "Patonai Péter, volt MFB-vezér cége", az I.M.G. Intermedia Group Kft. együtt ugyanennyi pénzt kapott a kormány népszerűsítésére. "Elvesznek a kultúrától, a szociális segélyezésből, bezzeg önfényezésre nem sajnálják a pénzt" - fogalmazott Török Zsolt.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarországot jelenleg a "Simicska Kft.-k és a Nyerges Kft.-k hálózata működteti". Kiemelte továbbá, hogy a "kormányszóvivő számára korábban oly kedves Századvég-konzorcium több mint 3 milliárd forintos állami pénzhez" jutott, amit kormányzati "önreklámozásra" fordítanak, "miközben a ma bejelentett Orbán-csomag zárolásaképpen 4 milliárd forintot vonnak el az önkormányzatoktól szociális segélyezés témakörében". Mint mondta, "jut tehát pénz önfényezésre, legyen szó bármelyik Fidesz-közeli cégről", de nem jut pénz szociális segélyezésre, a kultúrára, a rendőrségre, az egészségügyre, vagy az oktatásra. Török Zsolt a Fidesz szóvivőjének röviddel korábbi tájékoztatójára is reagált. "Várjuk ki a végét" - mondta a szocialista politikus Selmeczi Gabriella azon kijelentésére, hogy a Fidesz ragaszkodik magánszemélyek végkielégítését sújtó 98 százalékos különadó megtartásához, amelyet a Széll Kálmán Terv 2.0 az elképzelések szerint megszüntetne. Török Zsolt szerint korábban is előfordult már, hogy egy a Fidesz-frakció nevében nyilatkozó személynek nem lett igaza, példaként említette erre, hogy a fideszes képviselők - az ezzel ellentétes tartalmú korábbi nyilatkozattal szemben - részt vettek a végtörlesztésben. A Miniszterelnökség - a kormányzati honlapra feltöltött idei szerződési lista alapján - 630 millió forint értékben kötött szerződést az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel különböző médiafeladatok elvégzésére, míg a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben írtak alá kontraktust rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó PR-, valamint tájékoztatási feladatokra.