rss      tw      fb
Keres

Polgárháborúról álmodoznak a gyöngyöspatai jobbikosok – dokumentum
Az atv.hu birtokába került hangfelvételen – a honlap szerint – Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere beszélget a kampányfőnökével és „két, feltehetőleg a Magyar Gárda utódszervezetéhez, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez tartozó polgárőrrel” 2011 májusában. Az alábbi idézetek erről a felvételről származnak. Mivel nem ismerem a szereplők hangját, és hallhatóan többen beszélnek, noha főként egy ember viszi a prímet (az atv.hu szerint a polgármester), nem írtam nevet az egyes megszólalásokhoz. De azt hiszem, ez nem is lényeges. Ahol a szöveg nem érthető, ott ezt jelöltem: […] (m. zs.)

„[Polgárháború] nyilvánvalóan lesz, ezzel sincs gond, mert előbb-utóbb úgyis megtörténik, de akkor kell megtörténnie, amikor a mi nyereségünkkel végződhet.” „Amikor megfelelően fölkészültek vagyunk létszámban, technikai felszerelésben, mindenben. Most, gyerekek, úgy lenyomnának minket, mint a bélyeget. Hétezer olyan rendőrük van, aki állig föl van fegyverezve, és hithű a Zsideszhez. Negyvenvalahány ezer a rendőri létszám, de a hétezer, aki olyan aktív, hogy jól kiképzett…, az az övéké. Mint a bélyeget, úgy lenyomnának most minket…”

„Nem az a baj, a későbbiekben sem lesz arra idő […], hogy hetekig-hónapokig háborúzzunk. Itt néhány napon belül le kell darálni. Ha elindul, néhány napon belül le kell darálni, nincs több idő. Három-négy napon belül már az Egyesült Államok, mint a világ csendőre ugye, akkora katonai erőt tud Magyarországra hozni, amivel nem bírunk el. Ha a légierő irányítása nem kerül olyan, hozzánk közel álló személyekhez, akik garantálni tudják, hogy nem száll fel a repülő…. Ez egy pici ország. Ezt a néhány száz kilométert bazmeg percek alatt a magyar légierő képes hazavágni.”

„Nyugodt lehetsz benne, hogy a zsidó élni fog a lehetőséggel abban a pillanatban, ha ránk lehet lőni, nem fogja érdekelni, hogy izé, most hányan pusztulnak el.”

„A Fidesznek kurva fontos volt, hogy legyen egy nagyvárosa…  ahol tud a Fidesz bizonyítani. A Jobbiknak ugyanilyen fontos […] vannak külföldi kapcsolataink, ahonnan olyan pénzeket tudunk behozni Gyöngyöspatára bazmeg, amiről nem is álmodtok, hogy honnan, meg mekkora pénzeket tudunk mozgósítani. Akik szarnak rá, hogy a cigányok meg a hatóság itt mit hepciáskodik, mert lehet idehozni bazmeg olyan őrző-védő csapatot, nem is magyarokat bazmeg, hogy oda a közelébe nem teszi be a lábát egy dzsipszi se, még egy kormányügynök se, mert lecsavarják a faszát.”

„Sőt, lehetőséget kap a büdös cigány, ott van, lehet menni dolgozni.” „A saját alacsony színvonalán dolgozzon. Úgyse fog dolgozni, mert egyértelmű, hogy baszik rá meg szarik a munkára, de akkor viszont meg lehet tőle vonni az összes segélyt…”

„Az a baj, hogy az MSZP már észnél volt sokkal előbb, meg a Fidesz is, nem véletlen, hogy […] a Fidesz megcsinálta a Farkas gecit, Farkas Flóriánt, aki a szolnoki alvilág egyik kiemelt alakja, 1,2 milliárdért ült nem régen.” „És ő kijött három hónap múlva, ennyi a sztori…”

„… ahol elmondja a […] vajdának, megtaláltuk, mert mi is gyűjtjük az anyagot, mert most létrehoztak, a nemzetbiztonsági kabinet a parlamentben, létrehozott egy vizsgálóbizottságot, két emberünk [?] Megtaláltuk azt a videót, gyerekek, a hülyék föltették saját maguk a Youtube-ra, ahol a Farkas Flóri elmondja a vajdának meg az apjának, hogy gyerekek, ha nincs balhé, akkor csináljatok. Pofoztassatok meg már legalább egy cigánygyereket, mert akkor tudunk intézkedni.”

„… most sajtópert fogunk indítani a Magyar Hírlap ellen, bazmeg, mert olyan riportot adtak le velem […], amit nem is nyilatkoztam ráadásul. Tehát most már olyan szinten próbálnak lealjasítani, bírósági perbe fogni, mert mással nem bírtak. Azt adták le, hogy Juhász Oszkár a Magyar Hírlap kérdésére azt mondta, hogy az a cigány genetikailag sérült, hibás, aki akar dolgozni, mert szerinte egy se akar dolgozni. Most egy dolog, hogy ez körülbelül 80-90 százalékukra sajnos igaz a cigányoknak, meg akik kommentelték, azok is azt írták, de az a lényeg, hogy itt rasszista váddal sikeredett vádat […].”

______________

Az MSZP az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi az atv.hu-n csütörtökön megjelent hangfelvétel miatt

Mesterházy Attila azt mondta: tekintettel arra, hogy a hangfelvételen elhangzó mondatok kimerítik a büntető törvénykönyv egyik legsúlyosabb bűncselekményeinek egyikét, az alkotmányos rend megdöntésére irányuló cselekvést, ezért azt kérte a nemzetbiztonsági bizottság elnökétől, a szocialista Molnár Zsolttól, hogy a lehető legrövidebb időn belül hívja össze a testület ülését, és vegyék napirendre a kérdést.

Az MSZP elnöke szerint a bizottságnak meg kell tárgyalnia, hogy milyen szervezkedés történik az alkotmányos rend megdöntésére, milyen külföldi forrásokból finanszírozzák az erre való felkészülést, és egy politikai pártnak vagy bármely szervének van-e köze ahhoz, hogy embereket képezzenek ki és szereljenek fel „egy vizionált polgárháborús helyzet megnyerésére”. Azt is meg kell vizsgálni, milyen törekvés történik arra, hogy a Magyar Honvédség állományában vezető beosztást betöltő tisztek között befolyást szerezzenek, hogy egy vizionált polgárháborús helyzetben a honvédség ne esküje szerint, hanem a Jobbik pártpolitikai érdekei alapján járjon el.

Mesterházy Attila a hangfelvétel kapcsán több kérdésre is választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Egyrészt arra, hogy Vona Gábor egyetért-e a gyöngyöspatai polgármester állításával, hogy Magyarországon polgárháborúval kell megdönteni az alkotmányos rendet, valamint azzal, ahogyan a hangfelvételen a zsidóságról és a cigányságról úgy beszélnek, mint arról a „fajtáról”, amit „le kell darálni minél gyorsabban”*, és velük szemben brutális módon kell fellépni.

Az érintettek

Juhász Oszkárral az MTI tudósítója ismertette a felvétel tartalmát. Juhász azt mondta: „ilyen felvételről nem tudok, ilyen megnyilvánulást én nem tettem”. Azt mondta, országos rágalomhadjárat folyik a Jobbik és személye ellen, ha pedig van ilyen felvétel, az szerkesztett lehet és ennek a rágalomhadjáratnak a része. Rágalom ellen pedig nincs orvosság

A Jobbik nem kommentálja az elhangzottakat; álláspontjuk szerint Juhásznak egy magánbeszélgetésen elhangzott magánvéleményéről van szó, a felvétel pedig bizonyíték arra, hogy a jobbikos politikusokat titkosszolgálati eszközökkel megfigyelik. Éppen ezért Mirkóczki Ádám, aki a nemzetbiztonsági bizottság tagja is, a bizottságon keresztül hivatalos úton az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz fordul, hogy megtudja, „milyen alapon, milyen törvény alapján, kinek az utasítására” rögzítették a beszélgetést, és hogyan kerülhetett nyilvánosságra.

Péntekre összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Molnár Zsolt MSZP-s bizottsági elnök tájékoztatása szerint a rendkívüli ülés témája: az atv.hu-n napvilágra került, az ország nemzetbiztonságát veszélyeztető kijelentéseket is tartalmazó dokumentum. A bizottság összehívását az LMP is támogatta, mert véleményük szerint a felvételen hallható kijelentések nemzetbiztonsági kérdésként is kezelendők. De felszólították a legfőbb ügyészt is, hogy vizsgálja meg az atv.hu-n csütörtökön nyilvánosságra hozott hangfelvételt.

____________

* Én úgy értettem, hogy – bár a hangfelvételen valaki beleszól a monológba, és mintha cigányokat emlegetne – ledarálni a polgárháborút kell minél gyorsabban, tehát nem a cigányokról és a zsidókról van szó. A kontextus is inkább a polgárháború gyors ledarálására utal (m. zs.)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!