rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 12.



Bolgár György kérdései 2012. április 12-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor ismét nekiesett az Európai Uniónak. Ezúttal egy gyermelyi malomberuházás alkalmából, a tyúkketrecek szabályozása ürügyén jelentette ki, az unió olyasmivel foglalkozik, amivel nem kellene. Amivel meg kellene, azzal nem foglalkozik. Amivel mégis, azzal meg rosszul foglalkozik. Elindultunk a kijárat felé?

Ehhez kapcsolódó témánk, hogy az Európai Bizottság öt pontban követelte a magyar kormánytól az igazságügyi reform módosítását. Ezek közé tartozik, hogy az Országos Bírói Hivatal elnökét kilenc év után ne lehessen újjá választani. Döntései ellen lehessen jogorvoslattal élni, illetve az elnök ne kaphasson jogot arra, hogy ügyeket az illetékes bíróságoktól máshová helyezzen át. Most akkor tényleg fogalmunk sincs, mit vár el tőlünk az unió?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a Károlyi-szobor után a József Attila-szobrot is elmozdítják a helyéről, igaz ez utóbbit nem messze, csak a parlament mellől le a rakparti támfal mellé. Ahol senki se jár?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor és Semjén Zsolt találkozott az egyik zsidó felekezet vezető rabbijával, és biztosította őt arról, hogy a kormány nem fogja megengedni a szélsőséges rasszista indulatok elszabadulását. Köves Slomó rabbi volt az, aki feljelentést tett a Jobbik egyik képviselőjének parlamenti felszólalása miatt, amelyben a képviselő a tiszaeszlári vérvádat felmelegítve rituális gyilkossággal vádolta meg a zsidókat.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kormány szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem köteles nyilvánosságra hozni, hol és mivel tölti szabadságát.

És végül mi a véleményük arról, hogy a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatója figyelmeztette a hírügynökség munkatársait, ne politizáljanak olyan nyilvános fórumokon, mint például a facebook. Ezt ugyanis egy közszolgálati újságíró nem teheti meg.



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!