rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 11.Bolgár György kérdései 2012. április 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Bizottság szóvivője azonnal cáfolta Martonyi János külügyminiszter tegnapi nyilatkozatát, amely szerint még nem tudjuk, mik az IMF-hitel feltételei. A brüsszeli szóvivő azt mondta, nem lehet egyértelműen pontokba szedni azokat az elemeket, amelyek a befektetői bizalom visszaszerzéséhez szükségesek. Nem tudom, mondta, felsorolni azt a húsz-harminc pontot, hogy mit kell tenni, de általános értelemben megfelelő környezetet kell teremteni. Egyenlőre pedig ez nincs meg. Most akkor úgy teszünk, mintha nem tudnánk miről van szó?

Másik témánk, hogy jobbikos képviselők durván támadták a szocialistákat a parlament folyosóján. Egy LMP-s képviselő szerint pedig rendszeresen náci kijelentéseket is tesznek az országgyűlésben. Például olyat, hogy Hitlernek mindenben igaza volt, csak az eszközökben tévedett egy kicsit. Mindent szabad? Közben egy feljelentés nyomán közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség az egyik jobbikos képviselő vérvádat felmelegítő felszólalása miatt. Majd netán ezt is megszüntetik, mint a többi hozzá hasonlót?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fidesz a kereszténydemokraták tiltakozása ellenére a Jobbik támogatásával szavazta meg a képviselői összeférhetetlenségre vonatkozó szabályokat. Látványos megaláztatás még a Jobbikkal való összefogás árán is?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a vezető jobboldali értelmiségieket tömörítő Nemzeti Kör a Népszabadságban szólította fel a Fideszt, ne kormánypárti vezető politikust, hanem az ország egységét, a társadalmi béke megteremtését létrehozni képes értelmiségit jelöljenek a köztársasági elnöki posztra. Hallgatnak az értelmiségi szóra?

És végül beszéljük meg, hogy az ország legkorszerűbb futballstadionjának építését kezdik meg a napokban Felcsúton. Hajrá Felcsút?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!