rss      tw      fb
Keres

Politikai felhívása miatt magánzárkában az Izraelben bebörtönzött palesztin Marván Bargúti

MTI 2012. április 2., hétfő 11:07

Egy hétre magánzárkába helyezték az Izraelben gyilkosságért bebörtönzött palesztin Marván Bargútit, a 2000 és 2005 közötti második intifáda egyik vezetőjét, mert politikai felhívást tett közzé - erősítette meg hétfőn az izraeli büntetés-végrehajtás szóvivője a közszolgálati rádió erről szóló, előző esti jelentését.

Ezenkívül Bargúti egy hónapig nem mehet beszélőre, és nem látogathatja a kantint. Már többször sújtották magánzárkába helyezéssel, egyebek között azért, mert mobiltelefont vitt be a cellájába - tette hozzá a szóvivő.

"Egységre, összetartásra, nemzeti egységkormány alakítására és arra hívom fel a nagy palesztin népet, hogy folytassa békés ellenállását mindaddig, amíg meg nem szűnik az (izraeli) megszállás" - mondta Bargúti újságíróknak, amikor tanúként részt vett egy jeruzsálemi tárgyaláson.

Bargútit ötszörös életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte az igazságszolgáltatás, minden egyes izraeli haláláért egy életfogytig tartó börtönt kapott.

Bargúti a Fatah mozgalom ciszjordániai főtitkára volt, és gyakran említik úgy, mint Mahmúd Abbász palesztin elnök lehetséges utódját.