rss      tw      fb
Keres

A Kadhafi család tiltakozik a néhai diktátor olaszországi vagyontárgyainak lefoglalása ellen

MTI 2012. március 30., péntek 16:16

Moammer Kadhafi családja tiltakozik a néhai líbiai diktátor olaszországi vagyontárgyainak lefoglalása miatt.

"Az elkobzás egy bíróság tisztázatlan döntésén alapul. Kadhafi családja egyetlen dollár hasznot sem húzott olaszországi pénzügyi tranzakciókból, és egyetlen centjük sem származott bűnözői tevékenységből" - olvasható Aisa és Szaad Kadhafi - a volt diktátor két gyermeke - ügyvédjének, Nick Kaufmannak a sajtónyilatkozatában.

"Kadhafi kormánya az állami befektetési alapokkal az olasz ipart támogatta. Kizárólag a líbiai nép érdekében cselekedett" - írta az ügyvéd pénteki olasz médiajelentések szerint.

Az olasz adórendőrség szerdán a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) követelésére 1,1 millió euró értékben lefoglalta Kadhafi, családtagjai és bizalmasai olaszországi vagyontárgyait és értékpapírjait. Ezek között van az olasz UniCredit Bank 1,25 százalékos részvénycsomagja, 1,5 százalékos részesedés a Juventus labdarúgó csapatában, 0,58 százaléknyi részvénypakett az olasz ENI energiacégben, a Fiat autógyár és haszongépjárműveket gyártó leányvállalata, a Fiat Industrial 622 ezer, illetve 883 ezer euró értékű részvényei, továbbá római és szcíliai ingatlanok.