rss      tw      fb
Keres

Mérsékelt növekedésre számíthat a görög idegenforgalom

MTI 2012. március 30., péntek 15:49

Mérsékelt növekedésre számíthat a görög idegenforgalom az idén az ENSZ turisztikai szervezete szerint, miközben a helyiek úgy vélik, az eddigi tapasztalatok alapján a bevételek csökkenni fognak az idén.

Az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezete, az UNWTO főtitkára Athénban járván arról beszélt görög lapbeszámolók szerint, hogy az idén növekedni fognak Görögországban az idegenforgalomból származó bevételek, bár nem olyan mértékben, mint 2011-ben.

Taleb Rifai szerint az ágazat teljesítménye jórészt attól függ, miként alakul a politikai helyzet Görögországban, és a kormány mennyire enyhít a gyorsan növekvő piacokról - Oroszországból és Kínából - érkező vendégekre vonatkozó vízumkötelezettségen.

Tavaly 9,5 százalékkal 16,4 millióra nőtt a beutazó külföldiek száma - miután az ágazat húsz százalékkal zsugorodott 2009-2010-ben, és ugyanilyen mértékben 10,5 milliárd euróra emelkedett az idegenforgalmi bevétel. A tavalyi jó eredmények annak tulajdoníthatók, hogy a forrongások miatt sokan Görögországot választották Egyiptom és Tunézia helyett. A görög idegenforgalmi cégek viszont az előfoglalások száma alapján az idén kevesebb külföldire számítanak.