rss      tw      fb
Keres

Újabb erőfeszítéseket tesz az EU az agrártermékek reklámozásának javítására

MTI 2012. március 30., péntek 15:23

Újabb kezdeményezéseket jelentett be az Európai Bizottság pénteken az európai uniós agrártermékekről kialakult kép javítására.

Dacian Ciolos mezőgazdasági felelős Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a szektornak csak a kivitel 100 milliárd eurós forgalmat jelent, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy az uniós mezőgazdasági produktumok értékesítését minél hatékonyabb promóciós támogatással, reklámokkal segítsék.

A mostani előterjesztés értelmében további szabályozási lépések várhatók annak érdekében, hogy kidomborítsák a mezőgazdasági termékek európai uniós "hozzáadott értékét", azaz a közös EU-keretek jelentette előnyöket, valamint hatékonyabbá és egyszerűbbé tegyék a népszerűsítési kampányokat, programokat.

Az EU tavaly 47, idén a tervek szerint 55 millió eurót költ népszerűsítő kampányok finanszírozására. 2001 óta 518 különböző program keretében összesen 576 millió euróval járult hozzá a közös költségvetés az uniós tagországok agrártermékeinek népszerűsítéséhez.