rss      tw      fb
Keres

Pedofil alapította szervezetet reklámoz a KDNPAz Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) weblapjáról megtudtam, hogy a Regnum Christi Apostoli Mozgalom szervezésében kerül sor arra a Keresztútra, amelyet március 31-én 15 órai kezdettel rendeznek meg Budapesten, az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közötti szakaszán. „Mert Isten Szeretetének legnagyobb bizonyítékának hirdetésével felrázhatjuk embertársainkat végzetes magányukból.”

Az IKSZ a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete.

A hír meglepett, mert nálunk Amerikában pedofil szervezetként tartják számon a Regnum Christi Apostoli Mozgalmat. Az IKSZ figyelmét elkerülte az a tény, hogy 2010 május elsején maga XVI. Benedek pápa jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a mozgalom vezetését, vizsgálatot indít, sőt, a pápa azt is kijelentette, hogy a szervezet „immorális”, vezetője, Marcial Maciel pedig „bűnöket követett el”.

A Regnum Christi Apostoli Mozgalmat egy mexikói pap, Marcial Maciel Degollado alapította 1941-ben. A 2008-ban elhunyt Marcial Maciel atya ismert pedofil volt, a katolikus egyház tudott viselt dolgairól, de eltussolták őket, mert mozgalma csupán áttételesen csatlakozott a katolikus egyház főirányához.

Az atya valóságos szexorgiákat rendezett, ministráns fiúkat molesztált, ugyanakkor két „feleséget” is tartott, és összesen hat gyermeket nemzett. Saját gyermekei közül legalább kettővel fajtalankodott is! Mindezt a katolikus egyház évtizedeken keresztül gondosan dokumentálta, de nem tettek semmit.

A szervezet ma Magyarországon zavartalanul működhet, sőt, a Magyar Kurirból megtudom, hogy a 6–10 éves korosztályra koncentrálnak, felkészítik a gyermekeket arra, hogy „az egyházban nemcsak részt vennünk kell, hanem feladatokat is kell vállalni”.

Elborzadok. 2010-ben Marcial Maciel atya fia, Raul Gonzalez elmondta, hogy hétéves korában a pap megtanította csókolózni, és azt mondta neki, ha felnő, hasznosíthatja tudását a lányoknál is. Féltestvérét Omart pedig arra oktatta, hogy keresztényi kötelesség, ha segédkezik neki a maszturbálásban.

Nem folytatom. Katolikusok tízezrei szerte a világon elhatárolódtak a Regnum Christi Apostoli Mozgalomtól, és remélem a magyar katolikusok is bojkottálják a rendezvényt, elítélik az IKSZ felhívását. Én bizonyos vagyok benne, hogy a pápa is bojkottálná!

(Lázár György)

_______________

A szerkesztő megjegyzése:

A Regnum Christi Apostoli Mozgalom a Krisztus Légiója római katolikus papi kongregáció világi szervezete, amely a katolikus hit terjesztését tartja feladatának. Mindkettőt Marcial Maciel Degollado alapította, a Regnum Christit 1959-ben.

A Vatikán 2009-ben indított vizsgálatot a Legio Christi ellen, azt követően, hogy 2008-ban elhunyt alapítójának súlyos viselt dolgaira fény derült. A vizsgálat lezárultával a Vatikán közleményt adott ki, amelyben mélységesen elítélte Maciel tettét, egyben új vezetőt nevezett ki a rend élére, azzal a feladattal, hogy újradefiniálja a rend misszióját és felülvizsgálja a kongregáción belüli hierarchiarendszert.

Az ügyről lásd korábbi írásunkat: A Föld kisdedeinek védelmében, illetve hírösszefoglalónkat: A pécsi püspökség esete

(m. zs.)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!