rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 28.Bolgár György kérdései 2012. március 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Schmitt Pál nem mond le. Annak ellenére, hogy az egyetemi vizsgáló bizottság megállapította a plágiumot doktori disszertációjában. A Dél-Koreában tartózkodó köztársasági elnök úgy nyilatkozott, hogy ez sosem fordult meg a fejében. A Fidesz szóvivője szerint a Schmitt ügy ezzel lezárult. Tényleg? És mi lesz, ha az elnök a posztján marad? Semmi?

Következő, de ezzel összefüggő témánk, hogy Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrás minisztere felbontatlanul visszaküldte a Semmelweis egyetemnek azt a levelet, amelyben őt kérték állásfoglalásra Schmitt doktori címe ügyében. Mindenki másra mutogat és mindenki szemérmesen hallgat?

Még mindig ide tartozik, hogy a jobboldali Heti Válasz honlapjáról néhány óra múltán eltávolították az egyik munkatárs, Stumpf András jegyzetét, amely azt vetette fel, hogy Schmittet meg kéne fosztani doktori címétől, az államfőnek pedig le kellene mondania. A vélemény szabad, de most éppen nem annyira? Sőt olyannyira nem, hogy a Népszabadság értesülése szerint a fideszes képviselőknek megtiltották a nyilatkozatot Schmitt plágiumáról? Mi sem tudtunk elérni senkit, akit meg elértünk, valamilyen ürüggyel mindenki nemet mondott.

Mit szónak ezenkívül ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc az egyházak előjogainak például adómentességének megszüntetését sürgette. Mit ér vele?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Károlyi-szobor eltávolítását már tavaly nyáron kezdeményezte a Jobbik a parlamentben. De akkor még a kormánytöbbség ezt leszavazta. Mi történt azóta?

És végül beszéljük meg, hogy ugyancsak a Jobbik képviselő csoportja szervezte a tuvai sámán táncát a korona körül. Erről az országgyűlés hivatala nem is tudott. Legalábbis ezt jelezték nekünk, amikor ma interjút kértünk az országgyűlési hivataltól. Ők azt tanácsolták, hogy forduljunk a Jobbik frakciójához. Ezt nem tesszük meg, szerintünk nem a Jobbik itt a kérdés, hanem az országgyűlés hivatala vagy az országgyűlés kormánytöbbsége: ők mit szólnak ehhez, hogy sámán táncol a szent korona körül. Kérdés tehát, hogy mi történik ezután?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!