rss      tw      fb
Keres

Lázadás és tűz egy hondurasi börtönben, halottak

MTI 2012. március 30., péntek 1:12

Lázadás tört ki és tűz pusztított csütörtökön egy hondurasi börtönben, és az incidensben legalább 18 rab meghalt - közölték a hatóságok.

A tüzet egy rendőrfelügyelő szerint a rabok okozták a fővárostól 240 kilométerrel északra lévő San Pedro Sula város börtönében, egy belügyminisztériumi tisztségviselő viszont azt mondta, hogy a tűz okát egyelőre nem tudják.

A rendőrfelügyelő azt állította, hogy mind a lázadást, mind a tüzet már megfékezték, állítólag a tüzet maguk a rabok oltották el. A felügyelő szerint az őröknek egyetlen lövést sem kellett leadniuk.

Az országos tűzoltóparancsnok azonban úgy nyilatkozott, hogy van a börtönnek egy olyan szárnya, amelyet még mindig a rabok tartanak az ellenőrzésük alatt, és fel vannak szerelkezve gránátokkal.

Eddig 18 rab holttestét találták meg, közülük egyre lefejezve bukkantak rá, a többiek a tűz áldozatai lettek.

A helyszínre érkezett San Pedro Sula város püspöke, Romulo Emiliani, mert őt kérték fel arra, hogy közvetítsen a hatóságok és a rabok között. Ő elmondta a börtön előtt, hogy a hasonló tragédiák kialakulásának nagy a veszélye a túlzsúfolt hondurasi börtönökben

Hat héttel ezelőtt is volt egy tűzeset egy hondurasi börtönben, akkor 361 rab halt meg a katasztrófában.